Energie vergelijken Elsendorp Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Elsendorp? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroom maatschappijen als Essent of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Elsendorp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Elsendorp.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €213

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Elsendorp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.536,70
3 jaar Eneco €320 €8,89 €1.656,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.776,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze tool vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Elsendorp”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Elsendorp:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Elsendorp met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qurrent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Elsendorp? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Elsendorp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers kunnen een aanbod doen met daverende welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €235

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Elsendorp zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Aalten.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Elsendorp


Stap over naar de goedkoopste energie in Elsendorp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Elsendorp (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Elsendorp

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Elsendorp? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij meteen de goedkoopste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Gemert-Bakel). Een interessante partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oosthem.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Gemert-Bakel.