Energie vergelijken Oosthem Start met vergelijken en bespaar tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oosthem? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Energiedirect.nl en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oosthem? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Oosthem.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €262

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Oosthem? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.584,40
3 jaar Green Choice €260 €7,22 €1.704,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.824,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oosthem”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Oosthem:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Oosthem waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oosthem? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Oosthem zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk prachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €147

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oosthem zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kaatsheuvel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oosthem


Stap over naar de goedkoopste energie in Oosthem

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oosthem (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Meerdere contracten
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Diverse prijsafspraken
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vriendelijke service
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online account
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oosthem

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oosthem? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij meteen de meest goedkope aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een interessante organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ane.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.