Energie vergelijken Elst Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Elst? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers als E.ON of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Elst? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je handige info over stroom, gas en licht in Elst.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €221

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Elst? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.536,90
3 jaar EnergieFlex €360 €10 €1.656,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.776,90

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Elst”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Elst:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Elst met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Elst? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Elst is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €223

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Elst zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Abbega.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Elst


Zo vind je de goedkoopste energie in Elst

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Elst (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Direct overstappen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede medewerkers
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Aangename service
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Elst

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Elst? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je meteen de meest betaalbare maatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Overbetuwe). Een passende maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oostrum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Overbetuwe.