Energie vergelijken Emmen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Emmen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals bijv. UnitedConsumers of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Emmen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Hier check je handige info over gas, stroom en licht in Emmen.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €190

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Emmen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.537,00
3 jaar Delta €380 €10,56 €1.657,00
5 jaar Delta €0 €0 €1.777,00

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Emmen”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Emmen:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Emmen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Emmen? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Emmen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden vaak gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €188

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Emmen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Abbenbroek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare maatschappij voor jou. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Emmen


Profiteer van de goedkoopste energie in Emmen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Emmen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Contract wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online account
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Overstaphulp
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik advies
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Emmen

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Emmen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je snel & overzichtelijk de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Emmen). Een geschikte organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oostwold.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Emmen.