Energie vergelijken Oostwold Start met vergelijken en bespaar maar liefst €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Oostwold? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld E.ON of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oostwold? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Oostwold.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €254

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oostwold? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.584,70
3 jaar Eneco €320 €8,89 €1.704,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.824,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je vlot en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oostwold”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Oostwold:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Oostwold die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Engie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oostwold? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Oostwold zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren doorgaans enorme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €218

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oostwold zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Per jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kamperveen.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oostwold


Zo vind je de goedkoopste energie in Oostwold

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Oostwold (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
3 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede service
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Oostwold

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oostwold? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je in luttele seconden de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Leek). Een interessante aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ankeveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Leek.