Energie vergelijken Emmer-Compascuum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Emmer-Compascuum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomleveranciers als Vandebron of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Emmer-Compascuum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Emmer-Compascuum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €260

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Emmer-Compascuum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.537,05
3 jaar Budget Energie €390 €10,83 €1.657,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.777,05

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Emmer-Compascuum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Emmer-Compascuum:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Emmer-Compascuum die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Emmer-Compascuum? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Emmer-Compascuum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €198

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Emmer-Compascuum zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Abbenes.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Emmer-Compascuum


Profiteer van de goedkoopste energie in Emmer-Compascuum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Emmer-Compascuum (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Nette klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
2 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Emmer-Compascuum

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Emmer-Compascuum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij meteen de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Emmen). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Oostwoud.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Emmen.