Energie vergelijken Epen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Epen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Vandebron en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Epen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website blader je door alle details over gas, stroom en licht in Epen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €226

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Epen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.537,60
3 jaar Delta €180 €5,00 €1.657,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.777,60

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Epen”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Epen:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Epen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Epen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Epen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans speciale welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €156

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Epen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Afferden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Epen


Zo vind je de goedkoopste energie in Epen

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Epen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Sympatieke service
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede medewerkers
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Epen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Epen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de goedkoopste leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Gulpen-Wittem). Een voordelige partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Opperdoes.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Gulpen-Wittem.