Energie vergelijken Opperdoes Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Opperdoes? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Anode Energie en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Opperdoes? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Opperdoes.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €261

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Opperdoes? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.585,30
3 jaar Eneco €120 €3,33 €1.705,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.825,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze website vergelijk je razendsnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Opperdoes”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Opperdoes:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Opperdoes met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Opperdoes? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Opperdoes zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden namelijk sublieme welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €284

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Opperdoes zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Per jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kekerdom.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt meteen de meest goedkope aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Opperdoes


Stap over naar de goedkoopste energie in Opperdoes

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Opperdoes (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Opperdoes

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Opperdoes? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij razendsnel de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Medemblik). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Arnemuiden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Medemblik.