Energie vergelijken Orvelte Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Orvelte? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Engie of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Orvelte? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker check je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over gas, stroom en licht in Orvelte.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €230

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Orvelte? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.585,45
3 jaar Qurrent €150 €4,17 €1.705,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.825,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je gauw en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Orvelte”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Orvelte:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Orvelte waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Orvelte? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Orvelte zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers geven jouw aantrekkelijke welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €154

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Orvelte zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Kerkdriel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de voordeligste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Orvelte


Profiteer van de goedkoopste energie in Orvelte

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Orvelte (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Nette service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online account
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Orvelte

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Orvelte? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen mum van tijd de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Midden-Drenthe). Een interessante gas leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Arum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Midden-Drenthe.