Energie vergelijken Erichem Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Erichem? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom als UnitedConsumers en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Erichem? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Erichem.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €273

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Erichem? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.537,80
3 jaar Eneco €220 €6,11 €1.657,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.777,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Erichem”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Erichem:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Erichem met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Erichem? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Erichem is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden vaak daverende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €210

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Erichem zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Akmarijp.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest goedkope maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Erichem


Vind de goedkoopste energie in Erichem

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Erichem (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
3 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Tussentijds aanpassen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette service
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Charmante service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verschillende contracten
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Erichem

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Erichem? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder problemen de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Buren). Een aantrekkelijke aanbieder gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ospel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Buren.