Energie vergelijken Oss Start met vergelijken en bespaar wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oss? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. E.ON of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oss? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energie. Per organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oss.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €186

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oss? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.585,55
3 jaar EnergieFlex €170 €4,72 €1.705,55
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.825,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oss”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Oss:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Oss met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oss? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Oss zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hanteren huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €186

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oss zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kerkrade.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oss


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oss

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Oss (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede medewerkers
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste prijs gas
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oss

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oss? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je razendsnel de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Oss). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Asperen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Oss.