Energie vergelijken Fochteloo Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Fochteloo? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroommaatschappijen als DELTA en Powerpeers. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Fochteloo? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Hier blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Fochteloo.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €210

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Fochteloo? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.539,55
3 jaar Essent €250 €6,94 €1.659,55
5 jaar Essent €0 €0 €1.779,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Fochteloo”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Fochteloo:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Fochteloo waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Fochteloo? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Fochteloo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je reusachtige welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €132

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Fochteloo zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ane.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Fochteloo


Profiteer van de goedkoopste energie in Fochteloo

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Fochteloo (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Nette service
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jarig contract
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Fochteloo

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Fochteloo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij eenvoudig de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Ooststellingwerf). Een geschikte partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ouderkerk aan de Amstel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Ooststellingwerf.