Energie vergelijken Oudeschild Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Oudeschild? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oudeschild? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oudeschild.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €201

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oudeschild? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.587,40
3 jaar Budget Energie €220 €6,11 €1.707,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.827,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oudeschild”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Oudeschild:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Oudeschild waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudeschild? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Oudeschild zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden vaak prachtige welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €239

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oudeschild zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Koog aan de Zaan.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oudeschild


Stap over naar de goedkoopste energie in Oudeschild

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Oudeschild (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede medewerkers
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste prijs stroom
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oudeschild

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oudeschild? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je zonder moeite de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Texel). Een voordelige leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Banholt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Texel.