Energie vergelijken Foudgum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Foudgum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals bijv. UnitedConsumers of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Foudgum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier tref je alle info over gas, stroom en licht in Foudgum.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €249

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Foudgum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.539,75
3 jaar Qurrent €290 €8,06 €1.659,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.779,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Foudgum”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Foudgum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Foudgum met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Foudgum? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Foudgum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €260

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Foudgum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Angerlo.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Foudgum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Foudgum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Foudgum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele gasprijzen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Behulpzame service
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Foudgum

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Foudgum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen no-time de meest betaalbare gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Dongeradeel). Een passende partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Oudeschip.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Dongeradeel.