Energie vergelijken Friens Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Friens? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroom maatschappijen als Eneco en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Friens? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Friens.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €233

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Friens? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.540
3 jaar Delta €340 €9,44 €1.660
5 jaar Delta €0 €0 €1.780

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Friens”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Friens:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Friens die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Friens? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Friens is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans reusachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €273

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Friens zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Annen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de goedkoopste leverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Friens


Ontdek de goedkoopste energie in Friens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Friens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Overstapservice
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede medewerkers
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede medewerkers
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Friens

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Friens? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij in minder dan een minuut de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een interessante partij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oudkarspel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Leeuwarden.