Energie vergelijken Oudkarspel Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Oudkarspel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Essent en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oudkarspel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oudkarspel.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €199

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oudkarspel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.587,70
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.707,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.827,70

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oudkarspel”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oudkarspel:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Oudkarspel met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oudkarspel? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Oudkarspel zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak gigantische welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €271

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudkarspel zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kortehemmen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de meest voordelige leverancier voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oudkarspel


Stap over naar de goedkoopste energie in Oudkarspel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oudkarspel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Behulpzame service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oudkarspel

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oudkarspel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je eenvoudig de meest goedkope gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Langedijk). Een interessante maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Barneveld.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Langedijk.