Energie vergelijken Friesland Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Friesland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als Vandebron en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Friesland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op onze website blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Friesland.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €186

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Friesland? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.628,00
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.748,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.868,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Friesland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Friesland:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Friesland waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Friesland? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Friesland zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren reusachtige welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €288

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Friesland zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Spier.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Friesland


Stap over naar de goedkoopste energie in Friesland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Friesland (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jarig contract
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Charmante service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Aangename service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Friesland

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Friesland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder moeite de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Friesland). Een voordelige leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Jirnsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Friesland.