Energie vergelijken Spier Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Spier? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan leveranciers van stroom als Clean Energy en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Spier? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Spier.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €206

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Spier? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.602,25
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.722,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.842,25

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Spier”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Spier:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Spier met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Spier? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Spier is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren daverende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €283

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Spier zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Niehove.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Spier


Vind de goedkoopste energie in Spier

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Spier (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Spier

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Spier? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je direct de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Midden-Drenthe). Een goedkope partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Dirkshorn.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Midden-Drenthe.