Energie vergelijken Jirnsum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Jirnsum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals bijv. UnitedConsumers of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Jirnsum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Jirnsum.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €178

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Jirnsum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.557,40
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.677,40
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.797,40

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Jirnsum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Jirnsum:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Jirnsum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Jirnsum? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Jirnsum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen stunten met gigantische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €278

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Jirnsum zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Dirkshorn.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de voordeligste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Jirnsum


Profiteer van de goedkoopste energie in Jirnsum

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Jirnsum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede service
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Jirnsum

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Jirnsum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je gemakkelijk de voordeligste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een interessante gas leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sweikhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Leeuwarden.