Energie vergelijken Gaastmeer Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Gaastmeer? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals E.ON of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Gaastmeer? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op onze website ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Gaastmeer.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €190

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gaastmeer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.540,25
3 jaar NLE €390 €10,83 €1.660,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.780,25

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Gaastmeer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Gaastmeer:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Gaastmeer die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Gaastmeer? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Gaastmeer zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden je prachtige welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €230

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gaastmeer zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Appeltern.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de voordeligste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gaastmeer


Ontdek de goedkoopste energie in Gaastmeer

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Gaastmeer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Charmante service
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vriendelijke service
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Gaastmeer

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gaastmeer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij snel & overzichtelijk de meest voordelige maatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Ouwsterhaule.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.