Energie vergelijken Garderen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Garderen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als Allure Energie en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Garderen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Garderen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €222

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Garderen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.540,45
3 jaar EnergieFlex €110 €3,06 €1.660,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.780,45

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Garderen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Garderen:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Garderen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Garderen? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Garderen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hebben gewoonlijk verrassende welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €173

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Garderen zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Arnemuiden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Garderen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Garderen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Garderen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Diverse prijsafspraken
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Garderen

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Garderen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Barneveld). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Overloon.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Barneveld.