Energie vergelijken Garmerwolde Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Garmerwolde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Engie en Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Garmerwolde? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Garmerwolde.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €211

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Garmerwolde? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.540,50
3 jaar Engie €120 €3,33 €1.660,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.780,50

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Garmerwolde”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Garmerwolde:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Garmerwolde die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Garmerwolde? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Garmerwolde is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers stunten met prachtige welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €216

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Garmerwolde zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Arnhem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Garmerwolde


Profiteer van de goedkoopste energie in Garmerwolde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Garmerwolde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel oversluiten
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Garmerwolde

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Garmerwolde? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij in luttele seconden de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Ten Boer). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Overschild.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ten Boer.