Energie vergelijken Garnwerd Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Garnwerd? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als bijvoorbeeld Clean Energy en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Garnwerd? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna kies je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Garnwerd.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €191

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Garnwerd? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.540,60
3 jaar Delta €140 €3,89 €1.660,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.780,60

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Garnwerd”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Garnwerd:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Garnwerd die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Garnwerd? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Garnwerd zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers werken met serieuze welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €173

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Garnwerd zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Arum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Garnwerd


Zo vind je de goedkoopste energie in Garnwerd

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Garnwerd (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede service
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online account
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel overstappen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Garnwerd

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Garnwerd? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je vandaag nog de voordeligste gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Winsum). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Overveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Winsum.