Energie vergelijken Garsthuizen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Garsthuizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Eneco en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Garsthuizen? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Garsthuizen.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €212

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Garsthuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.540,70
3 jaar Vattenfall €160 €4,44 €1.660,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.780,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Garsthuizen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Garsthuizen:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Garsthuizen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Garsthuizen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Garsthuizen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden je serieuze welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €130

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Garsthuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Asperen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de goedkoopste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Garsthuizen


Zo vind je de goedkoopste energie in Garsthuizen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Garsthuizen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel overstappen
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele gasprijs
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vriendelijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik advies
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Garsthuizen

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Garsthuizen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je nu de voordeligste maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Loppersum). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Paasloo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Loppersum.