Energie vergelijken Gasselte Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Gasselte? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Energieflex en NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gasselte? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Gasselte.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €229

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Gasselte? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar NLE €120 €10 €1.540,85
3 jaar NLE €190 €5,28 €1.660,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.780,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Gasselte”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Gasselte:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Gasselte met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gasselte? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Gasselte is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met interessante welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €278

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Gasselte zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Asten.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gasselte


Overstappen naar de goedkoopste energie in Gasselte

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Gasselte (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Meerdere contracten
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Betalen in termijnen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Gasselte

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gasselte? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij direct de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Aa en Hunze). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Panningen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.