Energie vergelijken Panningen Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Panningen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomaanbieders als E.ON of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Panningen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina lees je praktische info over stroom, gas en licht in Panningen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €254

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Panningen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.588,55
3 jaar Delta €130 €3,61 €1.708,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.828,55

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Panningen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Panningen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Panningen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Panningen? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Panningen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €158

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Panningen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kruiningen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Panningen


Zo vind je de goedkoopste energie in Panningen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Panningen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Verschillende contracten
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Panningen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Panningen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de voordeligste leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Peel en Maas). Een betaalbare leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Beesd.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Peel en Maas.