Energie vergelijken Gasselternijveen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Gasselternijveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Gasselternijveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Gasselternijveen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €256

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Gasselternijveen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.540,90
3 jaar Oxxio €200 €5,56 €1.660,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.780,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je snel & eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Gasselternijveen”. Je kunt ook filteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Gasselternijveen:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Gasselternijveen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gasselternijveen? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Gasselternijveen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven jouw sublieme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €275

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Gasselternijveen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Augsbuurt.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Gasselternijveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Gasselternijveen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Gasselternijveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele gasprijs
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik advies
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede medewerkers
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Gasselternijveen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Gasselternijveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij probleemloos de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Aa en Hunze). Een interessante partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Papekop.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Aa en Hunze.