Energie vergelijken Papekop Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Papekop? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Papekop? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website lees je handige info over gas, stroom en licht in Papekop.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €266

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Papekop? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.588,60
3 jaar Budget Energie €140 €3,89 €1.708,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.828,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Papekop”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Papekop:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Papekop waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Engie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Papekop? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Papekop is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €264

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Papekop zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Kruisland.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Papekop


Profiteer van de goedkoopste energie in Papekop

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Papekop (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Meerdere contracten
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Snel oversluiten
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online account
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel af te sluiten
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Papekop

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Papekop? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw woning (Oudewater). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Beesel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Oudewater.