Energie vergelijken Gasselternijveenschemond Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Gasselternijveenschemond? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroom maatschappijen als Budget Energie en Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gasselternijveenschemond? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Gasselternijveenschemond.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €176

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Gasselternijveenschemond? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.540,95
3 jaar Qurrent €210 €5,83 €1.660,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.780,95

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gasselternijveenschemond”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Gasselternijveenschemond:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Gasselternijveenschemond waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Gasselternijveenschemond? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Gasselternijveenschemond is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €238

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gasselternijveenschemond zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Augustinusga.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Gasselternijveenschemond


Profiteer van de goedkoopste energie in Gasselternijveenschemond

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Gasselternijveenschemond (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online account
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Gasselternijveenschemond

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gasselternijveenschemond? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je gelijk de goedkoopste gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Aa en Hunze). Een betaalbare maatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Papendrecht.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.