Energie vergelijken Gellicum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Gellicum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond en Greenchoice. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Gellicum? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energie. Van elke maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Gellicum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €249

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Gellicum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.541,90
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.661,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.781,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je gauw en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Gellicum”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Gellicum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Gellicum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Gellicum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Gellicum is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans sublieme welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €237

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Gellicum zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Baexem.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gellicum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Gellicum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Gellicum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Gellicum

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Gellicum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je probleemloos de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Geldermalsen). Een betaalbare leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Pijnacker.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Geldermalsen.