Energie vergelijken Pijnacker Start met vergelijken en bespaar wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Pijnacker? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Essent en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Pijnacker? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina lees je alle info over gas, stroom en licht in Pijnacker.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €274

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Pijnacker? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.589,60
3 jaar EnergieFlex €340 €9,44 €1.709,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.829,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Pijnacker”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Pijnacker:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Pijnacker waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Pijnacker? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Pijnacker zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen werken met goede welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €284

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Pijnacker zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Langbroek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Pijnacker


Profiteer van de goedkoopste energie in Pijnacker

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Pijnacker (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Contract wijzigen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Pijnacker

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Pijnacker? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je makkelijk de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Pijnacker-Nootdorp). Een goedkope partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Berg en Dal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.