Energie vergelijken Gelselaar Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Gelselaar? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Budget Energie of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Gelselaar? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Gelselaar.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €233

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Gelselaar? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.541,95
3 jaar Eneco €410 €11,39 €1.661,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.781,95

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gelselaar”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Gelselaar:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Gelselaar waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Gelselaar? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Gelselaar zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €250

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Gelselaar zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Baflo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gelselaar


Profiteer van de goedkoopste energie in Gelselaar

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Gelselaar (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Overstaphulp
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Gelselaar

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gelselaar? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij zonder moeite de voordeligste gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Berkelland). Een geschikte aanbieder ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Pingjum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Berkelland.