Energie vergelijken Pingjum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Pingjum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Innova Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Pingjum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Advies nodig? Via deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in Pingjum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €201

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Pingjum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.589,65
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.709,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.829,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je vluchtig en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Pingjum”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Pingjum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Pingjum met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Pingjum? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Pingjum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven jouw speciale welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €264

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Pingjum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Langedijke.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Pingjum


Ontdek de goedkoopste energie in Pingjum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Pingjum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Goede klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstaphulp
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Pingjum

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Pingjum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een interessante maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Berg en Terblijt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.