Energie vergelijken Gersloot Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Gersloot? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als E.ON of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Gersloot? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Gersloot.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €178

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Gersloot? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.542,40
3 jaar Budget Energie €180 €5,00 €1.662,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.782,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gersloot”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Gersloot:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Gersloot waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Gersloot? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Gersloot is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden je sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €214

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gersloot zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Balloo.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gersloot


Stap over naar de goedkoopste energie in Gersloot

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gersloot (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
3 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Gersloot

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gersloot? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je makkelijk de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Heerenveen). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Prinsenbeek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Heerenveen.