Energie vergelijken Giessen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Giessen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomleveranciers zoals E.ON of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Giessen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier check je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Giessen.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €189

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Giessen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.542,55
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.662,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.782,55

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je rap en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Giessen”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Giessen:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Giessen waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Giessen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Giessen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden je daverende welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €199

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Giessen zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Banholt.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Giessen


Stap over naar de goedkoopste energie in Giessen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Giessen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele gasprijzen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Giessen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Giessen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je zonder problemen de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Woudrichem). Een passende aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Purmer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Woudrichem.