Energie vergelijken Purmer Start met vergelijken en bespaar wel €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Purmer? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Purmer? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke organisatie ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Hier blader je door alle info over gas, stroom en licht in Purmer.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €228

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Purmer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.590,25
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.710,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.830,25

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Purmer”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Purmer:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Purmer waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Purmer? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Purmer zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden vaak verrassende welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €175

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Purmer zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Lauwersoog.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Purmer


Profiteer van de goedkoopste energie in Purmer

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Purmer (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jarig contract
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik advies
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Purmer

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Purmer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij vandaag nog de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw woning (Edam-Volendam). Een goedkope aanbieder ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Berkel-Enschot.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Edam-Volendam.