Energie vergelijken Giethmen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Giethmen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als Energieflex of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Giethmen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina lees je handige info over stroom, gas en licht in Giethmen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €180

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Giethmen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.542,75
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.662,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.782,75

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Giethmen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Giethmen:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Giethmen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Vrijopnaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Giethmen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Giethmen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden namelijk formidabele welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €150

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Giethmen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Barendrecht.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Giethmen


Profiteer van de goedkoopste energie in Giethmen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Giethmen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede service
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Giethmen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Giethmen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij zonder moeite de meest goedkope aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Ommen). Een passende maatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Putte.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ommen.