Energie vergelijken Giethoorn Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Giethoorn? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als bijvoorbeeld E.ON of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Giethoorn? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Giethoorn.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €273

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Giethoorn? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.542,80
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.662,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.782,80

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Giethoorn”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Giethoorn:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Giethoorn waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Giethoorn? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Giethoorn is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Leveranciers kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €154

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Giethoorn zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Barger-Compascuum.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Giethoorn


Stap over naar de goedkoopste energie in Giethoorn

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Giethoorn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vriendelijke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Giethoorn

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Giethoorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen no-time de meest goedkope maatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Steenwijkerland). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Putten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Steenwijkerland.