Energie vergelijken Gilze Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Gilze? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals DELTA en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Gilze? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier lees je alle info over stroom, gas en licht in Gilze.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €193

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Gilze? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.542,85
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.662,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.782,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je snel & vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Gilze”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Gilze:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Gilze die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enexis.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gilze? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Gilze zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met hoge welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €169

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Gilze zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Barneveld.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Gilze


Vind de goedkoopste energie in Gilze

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Gilze (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Overstapservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Gilze

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Gilze? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je probleemloos de meest goedkope leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Gilze en Rijen). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Puttershoek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Gilze en Rijen.