Energie vergelijken Ginnum Start met vergelijken en bespaar maar liefst €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ginnum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als Essent en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ginnum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Ginnum.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €180

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ginnum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €230 €19,17 €1.542,90
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.662,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.782,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Ginnum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ginnum:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ginnum waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ginnum? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Ginnum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met enorme welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €144

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ginnum zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Barsingerhorn.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ginnum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ginnum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ginnum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ginnum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ginnum? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder problemen de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Ferwerderadiel). Een betaalbare organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Raalte.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Ferwerderadiel.