Energie vergelijken Roodhuis Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Roodhuis? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen als E.ON of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Roodhuis? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Roodhuis.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €254

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Roodhuis? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.591,30
3 jaar Qurrent €360 €10 €1.711,30
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.831,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Roodhuis”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Roodhuis:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Roodhuis met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Roodhuis? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Roodhuis zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers hebben gewoonlijk hoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €299

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Roodhuis zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Lemele.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest betaalbare stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Roodhuis


Stap over naar de goedkoopste energie in Roodhuis

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Roodhuis (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel af te sluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Roodhuis

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Roodhuis? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij snel & overzichtelijk de goedkoopste leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Littenseradiel). Een betaalbare aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bitgummole.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Littenseradiel.