Energie vergelijken Grafhorst Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Grafhorst? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Energieflex of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Grafhorst? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website tref je alle info over stroom, gas en licht in Grafhorst.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €278

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Grafhorst? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Qurrent €130 €10,83 €1.543,90
3 jaar Qurrent €160 €4,44 €1.663,90
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.783,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Grafhorst”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Grafhorst:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Grafhorst die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Grafhorst? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Grafhorst zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders stunten met gigantische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €236

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Grafhorst zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Beilen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope stroomleverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Grafhorst


Vind de goedkoopste energie in Grafhorst

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Grafhorst (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Grafhorst

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Grafhorst? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in minder dan een minuut de meest goedkope leverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Kampen). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rekken.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Kampen.