Energie vergelijken Rekken Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rekken? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroom maatschappijen als Anode Energie en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rekken? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je direct de goedkoopste energie. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina lees je praktische info over gas, stroom en licht in Rekken.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €212

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rekken? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.591,60
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.711,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.831,60

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rekken”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rekken:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Rekken waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rekken? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Rekken is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren doorgaans serieuze welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €243

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rekken zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Leons.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de voordeligste leverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rekken


Ontdek de goedkoopste energie in Rekken

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rekken (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vriendelijke service
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Rekken

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rekken? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je nu de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Berkelland). Een voordelige leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bleiswijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Berkelland.