Energie vergelijken Grijpskerk Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Grijpskerk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan leveranciers van stroom als Engie en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Grijpskerk? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op onze website blader je door handige info over gas, stroom en licht in Grijpskerk.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €256

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Grijpskerk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.544,35
3 jaar Eneco €250 €6,94 €1.664,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.784,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je snel & eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Grijpskerk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Grijpskerk:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Grijpskerk met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Grijpskerk? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Grijpskerk is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen stunten met sensationele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €178

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Grijpskerk zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bennebroek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Grijpskerk


Ontdek de goedkoopste energie in Grijpskerk

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Grijpskerk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Meerdere contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Nette klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Grijpskerk

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Grijpskerk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij eenvoudig de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Zuidhorn). Een voordelige maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Rha.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Zuidhorn.