Energie vergelijken Groenekan Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Groenekan? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Energieflex en Qurrent. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Groenekan? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie ontdek je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Groenekan.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €211

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Groenekan? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.544,50
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.664,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.784,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Groenekan”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Groenekan:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Groenekan waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Groenekan? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Groenekan zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hebben gewoonlijk formidabele welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €184

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Groenekan zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Utrecht. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Benningbroek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Groenekan


Zo vind je de goedkoopste energie in Groenekan

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Groenekan (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Behulpzame service
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Groenekan

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Groenekan? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij nu de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (De Bilt). Een interessante aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rheeze.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente De Bilt.