Energie vergelijken Rheeze Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Rheeze? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Vandebron of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rheeze? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle details over stroom, gas en licht in Rheeze.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €215

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Rheeze? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.592,20
3 jaar Budget Energie €220 €6,11 €1.712,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.832,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rheeze”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rheeze:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Rheeze waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Rheeze? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Rheeze is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €293

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rheeze zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Lexmond.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rheeze


Zo vind je de goedkoopste energie in Rheeze

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Rheeze (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Contract wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Simpele voorwaarden
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Rheeze

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Rheeze? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je gelijk de meest betaalbare aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Hardenberg). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bodegraven.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Hardenberg.