Energie vergelijken Groenlo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Groenlo? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals bijv. Budget Energie en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Groenlo? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je meteen de goedkoopste energie. Per maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Groenlo.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €186

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Groenlo? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.544,60
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.664,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.784,60

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Groenlo”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Groenlo:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Groenlo waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij UnitedConsumers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Groenlo? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Groenlo is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met goede welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €240

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Groenlo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Bentelo.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Groenlo


Overstappen naar de goedkoopste energie in Groenlo

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Groenlo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Overstaphulp
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Charmante service
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Groenlo

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Groenlo? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Oost Gelre). Een betaalbare maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Rhenen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Oost Gelre.