Energie vergelijken Groessen Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Groessen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomleveranciers zoals bijv. DELTA en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Groessen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door handige info over gas, stroom en licht in Groessen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €228

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Groessen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.544,70
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.664,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.784,70

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze tool vergelijk je vlot en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Groessen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Groessen:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Groessen met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Groessen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Groessen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden je immense welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €168

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Groessen zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bentveld.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Groessen


Vind de goedkoopste energie in Groessen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Groessen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Nette service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Direct overstappen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Groessen

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Groessen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij moeiteloos de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Duiven). Een geschikte leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Rhoon.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Duiven.