Energie vergelijken Rhoon Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Rhoon? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Rhoon? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Rhoon.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €188

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Rhoon? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €230 €19,17 €1.592,40
3 jaar NLE €260 €7,22 €1.712,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.832,40

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Rhoon”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Rhoon:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Rhoon die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rhoon? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Rhoon zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met goede welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €291

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Rhoon zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Lienden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Rhoon


Zo vind je de goedkoopste energie in Rhoon

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rhoon (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online verbruik inzien
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Rhoon

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rhoon? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gemakkelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Albrandswaard). Een interessante maatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Boerakker.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Albrandswaard.