Energie vergelijken Grolloo Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Grolloo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan leveranciers van stroom als De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Grolloo? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je praktische info over stroom, gas en licht in Grolloo.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €201

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Grolloo? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €160 €13,33 €1.544,80
3 jaar Budget Energie €340 €9,44 €1.664,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.784,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Grolloo”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Grolloo:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Grolloo waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Grolloo? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Grolloo is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven namelijk gigantische welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €154

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Grolloo zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Berg en Terblijt.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Grolloo


Profiteer van de goedkoopste energie in Grolloo

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Grolloo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
3 jarig contract
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Persoonlijke service
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Sublieme acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Grolloo

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Grolloo? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel & overzichtelijk de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ried.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.